David - IBN - Merkbasis

Een merk is meer dan een logo!

Net zoals bij het bouwen van een huis, leggen we bij het bouwen van een merk de nadruk op een stevig fundament: de positionering. Het vertrekpunt hierbij is het ideaal van onze opdrachtgevers.

We gaan op zoek naar de kern, datgene wat mensen beweegt. Door ze te betrekken als inspiratiebron, spiegel en maker. Op zoek naar het échte verhaal. We combineren denk- én verbeeldingskracht vanaf de start en gaan voor geloofwaardige communicatie.

Zo vormen we een duurzame merkbasis als vertrekpunt voor branding en activatie. Dit omvat onder andere een helder ideaal, een scherpe positionering, de corporate story, de merkbelofte, de communicatiethema’s, de merkstrategie en de manier waarop het merk georganiseerd wordt.

Geweldig om te zien dat we door de grondige en grootschalige analyse van David in een korte tijd niet alleen draagvlak voor onze positionering regelen, maar tegelijkertijd ook de taal en bevlogenheid van de organisatie ophalen.

Nicoline Meijer
ROC Midden Nederland

David - ROC Midden Nederland - Merkbasis
David - Geeltjes - Merkbasis
David - Werksessie - Merkbasis

Purpose of ideaal?

Purpose verwijst naar het fundamentele doel, de reden van het bestaan van een organisatie. Het richt zich op het identificeren van de bijdrage van de organisatie aan de wereld. Idealen zijn voor organisaties de hoogste niveaus van prestatie. Ze fungeren als inspiratiebron en leidraad voor gedrag en besluitvorming.

Daarbij wordt de purpose beschouwd als de bredere context waarin het ideaal wordt gerealiseerd. Omdat purposes in een categorie zelden of nooit onderscheidend zijn gaan wij uit van het ideaal. Idealen geven richting en houvast en brengen mens en merk in beweging.

 

David - assumption - Merkbasis

De bouwstenen van een merkbasis:

  • Het ideaal en de purpose van de organisatie
  • De positionering
  • De corporate story
  • De merkpersoonlijkheid en waarden
  • De merkstrategie en merkarchitectuur
0413 72 60 60

SAMEN
BEWEGING
BRENGEN?

"*" geeft vereiste velden aan

Hou mij op de hoogte van interessante ontwikkelingen en events.