SOVAK. Zij aan zij.

In de komende jaren komen er grote vraagstukken op de gehandicaptenzorg af. Zo kraakt de arbeidsmarkt, groeit het belang van innovatie en onderzoek en stijgt de vraag naar financiële middelen.

Om klaar te staan voor deze grote veranderingen, hebben we met elkaar goed nagedacht over de toekomst van SOVAK. We zijn teruggegaan naar de essentie van de organisatie: het geven van de best passende zorg.

David - Sovak Merkboek - Merkbeleving
David - Sovak - Merkengids, Merkboek - Zorg

Om de essentie van SOVAK te achterhalen zijn we met medewerkers in gesprek gegaan. We hebben veel gevraagd, maar vooral geluisterd. Door 1 op 1 interviews te organiseren, interne werksessies te faciliteren en stakeholderdebatten te voeren. Een mooi proces waarbij de verschillen en overeenkomsten duidelijk werden. Dit alles met het doel om te komen tot één helder verhaal. De gesprekken gingen niet alleen over het vinden van de juiste woorden en taal, maar juist over de betekenis hiervan. Die hebben we vertaalt naar vier kernwaarden die iedereen in de organisatie ademt en begrijpt: met hart en ziel, samen, ondernemend en vakmanschap.

In een samenleving leef je samen en wil je met elkaar verbonden zijn. Je hebt elkaar over en weer iets te geven.

 

Joost Meijs
Raad van bestuur

SOVAK wil hiermee geen nieuwe koers inslaan, maar de beweging van hun jarenlange bestaansrecht voortzetten. In de beweging staan drie woorden centraal: ‘zij aan zij’. Samen optrekken voor een gelijkwaardige wereld. Deze beweging stond centraal voor de doorvertaling naar het nieuwe merkverhaal, huisstijl en communicatiestrategie van SOVAK. Het merkverhaal en de huisstijl hebben we gebundeld in een stijlgids waar de organisatie zelf mee aan de slag kan.

Team

Deze teamleden hebben hieraan meegewerkt. Stuur ze een bericht. Vinden ze leuk!

Volgende case
0413 72 60 60

SAMEN
BEWEGING
BRENGEN?

"*" geeft vereiste velden aan

Hou mij op de hoogte van interessante ontwikkelingen en events.