Terug naar alle Artikelen

Artikel

Positioneren is net als beeldhouwen

Bij David vergelijken we positioneren wel eens met beeldhouwen. Het is geen zuiver strategisch analytisch proces; het draait ook en vooral om verbeeldingskracht. “Stel je eens voor dat…”

Het is namelijk nooit het geval dat je een positionering ‘bedenkt’. Onder de oppervlakte bestaat deze al, verborgen onder lagen van meningen, beleidstaal en marketingjargon. In die zin is positioneren vergelijkbaar met beeldhouwen; je hakt weg wat je niet nodig hebt.

Maar om dat te kunnen, moeten strategisch denken en verbeelding hand in hand gaan. Want als je het in gedachten al voor je ziet, wordt het de kunst van het weglaten. Het bereiken van de essentie en eenvoud. Het beeld waar gedeeld eigenaarschap uit kan ontstaan. Het beeld waarmee zowel mensen binnen als buiten de organisatie zich kunnen identificeren.

Positionering als een beeld? Absoluut. Verbeelding kent vele vormen, van tekst tot illustratie, van modellen tot muziek. De vorm is belangrijk, maar niet zo belangrijk als het begrip ervan. Dus, afhankelijk van het moment, het publiek en de context, breng je het verhaal van de positionering over in de vorm die effectief zal zijn. Net zoals een beeldhouwer met zijn gevormde beeld een verhaal wil vertellen, mensen wil meenemen in wat het voor hem betekent, zodat anderen er hun eigen betekenis aan kunnen geven.

Met een rijke ervaring in positioneren en een bewezen track record, legt David moeiteloos de essentie van merken vast en brengt het verhaal effectief over. We leiden positioneringsprocessen die resoneren met het publiek en gedeeld eigenaarschap binnen en buiten de organisatie stimuleren.

0413 72 60 60

SAMEN
BEWEGING
BRENGEN?

"*" geeft vereiste velden aan

Hou mij op de hoogte van interessante ontwikkelingen en events.