Terug naar alle Artikelen

Artikel

Making of: Zij aan zij magazine

Sovak medewerkers in co-creatie met David om samen tot relevante inhoud te komen t.b.v. het Zij aan zij magazine

Een nieuw verhaal en een duidelijke strategie zijn op papier gezet, maar hoe zorg je ervoor dat je stakeholders begrijpen wat dit voor hen betekent? Het gaat niet alleen om het herhalen van de strategische inhoud, maar vooral om het concreet maken van wat je bedoelt. Door het delen van menselijke en vaak persoonlijke verhalen, kun je werken aan een gemeenschappelijk beeld van de toekomst. Zo drukt Sovak in haar magazine uit wat ze in de toekomst meer willen zien.

Sovak medewerkers in co-creatie met David om samen tot relevante inhoud te komen t.b.v. het Zij aan zij magazine

Niet voor maar met elkaar werken

De uitdaging ligt in het bereiken van een breed scala aan stakeholders, variërend van cliënten tot verwijzers, vrijwilligers en werknemers. Een gedeeld bij waar Sovak voor gaat en staat is essentieel om de strategie te laten slagen. Zij aan zij is niet voor niets de titel van het verhaal, niet voor maar met elkaar werken. Of dit nu op cliëntniveau is of op maatschappelijk niveau. Na zorgvuldige overwegingen is gekozen voor een magazine als medium.

Bekijk de case

Recept voor een Inspirerend Magazine

Hoe kun je een magazine creëren waarin medewerkers, vrijwilligers en cliënten centraal staan? Een magazine dat bedoeld is om te informeren, motiveren en inspireren. Het antwoord is eenvoudig: door ze actief te betrekken. Zo is in co creatie sessies gewerkt aan de bladformule.

Een redactieteam van medewerkers en vrijwilligers werd vervolgens door David op weg geholpen, en ze zijn nu volledig zelfstandig aan de slag. En met succes! Het team levert hoogwaardige content, die vervolgens door onze eigen medewerkers wordt vormgegeven en geproduceerd.

De inhoud van de bladformule:

  • De inhoudelijke thema’s voor de content
  • De plank, oftewel de opbouw van het magazine
  • Het (inclusieve) taalgebruik
  • De beeldtaal
  • De vormgeving

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Plan dan vrijblijvend 60 minuten met David in. We staan dan stil bij je hulpvraag, sparren over eerste ideeën en laten zien hoe we te werk gaan.

0413 72 60 60

SAMEN
BEWEGING
BRENGEN?

"*" geeft vereiste velden aan

Hou mij op de hoogte van interessante ontwikkelingen en events.