Terug naar alle Artikelen

Artikel

Maak het onaf!

Wij maken ons het communicatieprobleem van een opdrachtgever altijd eigen. Neem bijvoorbeeld gemeentelijke processen en bestemmingsvraagstukken. Wat betreft communicatie is dat een wereld op zich. Hoe betrek je inwoners optimaal bij beslissingen op gemeentelijk niveau?

Bij David leren we voortdurend. Anders naar een opdracht kijken, daar gaan we ver in. Geinspireerd door social designer Tabo Goudswaard zijn we jaren geleden begonnen met het vooraan in het proces betrekken van stakeholders. Onaf durven zijn noemen we dat. Laat mensen meedenken. Mee creëren. Iedereen heeft inzichten en iedereen heeft verbeeldingskracht!

“Wil je mensen onderdeel laten zijn van de oplossing? Dan moet je ze onderdeel maken van het probleem.”

Als je direct betrokkenen in het proces betrekt wordt het echte probleem helder en dienen oplossingen zich aan. Of in de woorden van Tabo Goudswaard: wil je mensen onderdeel laten zijn van de oplossing dan moet je ze onderdeel maken van het probleem. Deze onaf-opvating kwam goed van pas tijdens het ontwikkelen van de nieuwe huisstijl voor de gemeente Sint-Michielsgestel; het onaf-logo.

0413 72 60 60

SAMEN
BEWEGING
BRENGEN?

"*" geeft vereiste velden aan

Hou mij op de hoogte van interessante ontwikkelingen en events.