Van patiënten genezen naar zorgen voor mensen

De zorg in Nederland is drastisch veranderd, ook op het gebied van eerstelijnszorg in de wijk. De wijze waarop het aangeboden wordt, de keuze die er is. Veel onduidelijkheid ook. Zorgaanbieders zien zich geconfronteerd met een dilemma.

Ze moeten beter zichtbaar zijn en veel meer naar buiten treden als organisatie. Maar om voldoende zichtbaar te zijn heb je een verhaal nodig en een herkenbare identiteit.

Het begint door wijkbewoners te laten weten dat onze deur voor hen open staat.

Ga er maar aan staan. Voor veel zorgaanbieders is dat onbekend terrein. Ook voor Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE). SGE biedt zorg aan in de wijken van Eindhoven, maar was zodanig nauwelijks herkenbaar. De identiteit moest op de schop. Over veranderen gesproken. Dat heeft gewerkt. De uitstraling is nu consistent, het verhaal begrijpelijk en mensgericht. De deur staat open. Welkom.

SGE is een verbindende factor in de wijken van Eindhoven. Een plek dichtbij, waar wijkbewoners zeker kunnen zijn van de beste zorg. Verankerd in de wijk en 100% betrokken. SGE collega’s weten dat van elkaar. Maar weet meneer Van Bruggen uit Stratum waar wij voor staan?

En mevrouw Lahsini uit Woensel, weet zij het eigenlijk? Voor SGE ontwikkelden we een nieuwe visuele identiteit, begeleid door een helder verhaal over waarden en ambities, zodat de bewoners in de wijk weten waar SGE voor staat en wat we voor de wijk kan betekenen.

Benieuwd hoe Nico deze positionering naar een concept heeft vertaald?
Bel hem eens, vind ‘ie leuk: 0413 72 60 65.

Meer werk zien?